Egészséges táplálkozás, na de kinek?

Nagy kedvencem ez a téma. Egyrészt azért, mert hiszem, hogy mindennek az alapja ez: „Az vagy, amit megeszel”. Ugyanakkor nem vagyok híve a csodadiétáknak sem. Akkor hol is van az igazság?
Az én megítélésem szerint a probléma a toronyban van. Lassan eltávolodunk mindentől, ami természetes. Manapság az evés nem egy létfenntartó elem, hanem nasizás, pótcselekvés, csupa tudatosság-mentes tevékenység (, sőt majdhogynem rossz szokások sorozata!). Akik ismernek engem, azok most mind felhördülnek, hiszen tudják rólam, hogy imádom a jó ételeket. Na igen, de csak a minőségieket és pontosan tudom, mit miért eszem (még ha élvezeti cikk is ;-)). Nem mondom, hogy nem csúszik le egy évben párszor a hamburger a torkomon, de pont ettől lesz az különleges alkalom, mert csak ritkán teszem.
Akkor mit is kéne, hogy is kéne enni? Nincs olyan, hogy egy válasz. Vannak alapvető dolgok, amikre tényleg nincs szükségünk. Ilyen a natív cukor, vagy az alkohol. Ugyanakkor az alapköveken túl van egy faktor, amit még bele kell venni az egyenletbe: az EGYÉN. Vannak ösztönös dolgaink, amik nem illenek esetleg másra, csak ránk. És megint eljutottunk a kulcsszóig: TUDATOSSÁG. Enélkül nincs siker! Mert mindaddig, míg mások szerint élsz, nem lehetsz önmagad. Ez ugyanúgy érvényes az étkezésre is. Én abban tudok segíteni, hogy elmondom, mik azok az alapok, amik egyszerűen biológiailag vannak úgy, ahogy, de ezen túlmenően Téged kell megtalálnunk. Megint csak a mankó leszek. Kapsz tőlem egy csomó hasznos infót, hogyan működik a szervezeted, megnézzük, hol vannak a testedben blokkok, mert ezek mind rengeteg hasznos infóval látnak el minket a továbblépéshez. A megoldáshoz Te kellesz igazán!

Szólj hozzá!