Ne akarj mássá válni, inkább találd meg önmagad!

Manapság szinte nincs ember, aki ne kerülne kapcsolatba a tévével, vagy az internettel. Annyi információ áramlik felénk nap mint nap, hogy már szűrni sem képes az agyunk, miről mit is gondoljon.

Nagyrészt ennek köszönhetően, képzavarok keletkeztek az emberi fejekben. A nők férfiassá szeretnének válni, vagy csak pont olyanná, mint XY a magazinok címoldalán vagy a tévében.

Ez azért nincs így rendben, mert a testünk ugyan sokat bír, nem ezekre van berendezkedve, így ez számára nem természetes. A feszegesd a határaidat nem erre értendő. Persze lehet, hogy ezt csak én látom így. Mégis, ha valaki igazán közel szeretne kerülni magához, egészségesen szeretne élni, ahhoz figyelembe kell vennünk néhány alappillért.

Az egyik a megfelelő táplálkozás (erről az” Egészséges táplálkozás, na de kinek?” című blogomban olvashatsz bővebben), ami elengedhetetlen a sporttevékenységekhez.

A másik, a testi adottságaink, illetve testünk ismerete, ami nem is olyan egyszerű, főleg, mikor sokan teljesen mást gondolnak, mint amilyenek valójában. Az önismeret, a testtudat kialakítása komoly munka. A probléma ott kezdődik el, hogy mások (én nem a szakemberekre gondolok első sorban) mindig jobban tudják, mi kell Neked. Mit egyél? Mit eddzél? Milyen alakod legyen? és még folytathatnám. Ebben egyedül egy nincs benne, TE. A személyi edzés éppen ezért kell, hogy tartalmazzon egy kis pszichológiát is. Persze nem az lesz a „jó edző” ebben az esetben sem, aki megmondja a tutit, hanem, aki rávezet Téged, ki is vagy valójában, aki fogja a kezed, ha önmagadban elbizonytalanodsz. Emiatt mondom mindig: Olyan ez, mint a házasság, hiszen értenünk kell egymás nyelvén a foglalkozások során. Ha személyesen is hallanál ezekről, kattints és jelentkezz be hozzám! 😉

Szólj hozzá!