Mutasd a „sportod”, megmondom ki vagy!

Az emberek különbözőek: vannak harcos jellemek, az örök nyughatatlanok, vannak a kiskapukat keresők, és akik egyszerűen belenyugszanak mindenbe. A személyiségi jegyek nem pusztán a hétköznapokban vannak jelen, áthatják minden cselekvésünket, így a sportolási szokásainkra is érvényesek. Márpedig, ha ez így van, akkor az emberek ezen szokásaikon is képesek változtatni, ahogy idővel a személyiségünk is változik.

A sport nem csupán egy mozgásforma, amit hobbi vagy verseny szinten űzhetünk. Segít eligazodni magunkon, tökéletes képet fest rólunk. Mindehhez „csak” éberségre van szükségünk. Segítségével önmagunk pszichológusai lehetünk, sőt legyőzhetjük önmagunkat vele, ahogy egyre szélesítjük a fejünkben felállított korlátainkat! Ezáltal a meglévő jellemvonásainkon is változtathatunk. Így, akinek nincs önbizalma, könnyen szert tehet rá, miután legyőzi magát egy–egy sporteseményen. A sport fejleszti az önbizalmat, hitet ad és megedzi a lelket.

Mi kell mindehhez?

  • Elhatározás, ami egy magad elé tűzött cél;
  • Bátorság, hogy megtedd az első lépést az új élet felé;
  • Kitartás, hogy a hited ne veszítsd el és végül;
  • Soha ne elégedj meg azzal, amit elértél. Mert mindig van tovább!

Amikor elindulsz sportolni, tudd, hogy mindezt magadért teszed, mert szereted, mert tudod, hogy szükséged van rá. Nem azért, hogy kerekebb legyen a hátsód, vagy hogy lefogyj. Azért mész, mert a test energiáinak mozgatásával a lélek is aktivizálódik. Be kell fektetni ahhoz, hogy új erőre tegyél szert. Persze utána jöhet a kellemes vonzata, ami egy sportosabb külsőt takar.

Dolgozz magadon, magadért!